romaversitas.org.mk

Конкурси

Повик за пријавување на јавни говорници на теми поврзани со Ромите, за ораторски настапи

ЗГ „РОМАВЕРЗИТАС“ ќе организира ораторски настапи со јавни говори на теми за ромскиот народ – минато, сегашност и иднина. Темите на јавните говори, во согласност со афинитетите на селектираните јавни говорници, ќе ги опфатат: ромскиот идентитет, ромскиот јазик, ромската историја, култура и традиција, ромското/младинското движење/организирање, наративот за Ромите, актуелни прашања и проблеми на ромската заедница во Македонија и други теми кои се поврзани со Ромите. 

Документите за пријавување треба да се достават по електронски пат на е-маил адресата: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. , со назнака повик за јавни говорници за 8 април, најдоцна до 26 Февруари 2019, до 14 часот.

Povik-za-javni-govornici-2018_2019.pdf

Донатори

Соработници

Видео