romaversitas.org.mk

Конкурси

Повик за тутори за високо образование

Ромаверзитас Македонија е партнерска организација на Ромскиот едукативен фонд во Будимпешта (РЕФ) и како таква е назначена за учество во регионалниот проект "Зголемени можности за образование на студенти Роми и млади Роми во Западен Балкан и Турција", финансиран од Европската Унија.

Здружението на граѓани „РОМАВЕРЗИТАС“ во рамки на проектот: „Зголемување на пристапот и учеството на студентите Роми во високото образование и транзиција на пазарот на труд“, објавува повик за ТУТОРИ кои ќе одржуваат туторски часови за одреден наставен предмет за студенти Роми на додипломски студии на државните и приватните универзитети во Република Северна Македонија.
Пријавувањето за тутори кои ќе одржуваат туторски средби со студенти Роми е најдоцна до 10 Мај 2019 година.

Povik-za-mentori---visoko.pdf

 Линк до online пријавата: https://forms.gle/8hJNbd9zshomG31H8

Донатори

Соработници

Видео