romaversitas.org.mk

Повик за ментор за јавни говорници

Здружението на граѓани „РОМАВЕРЗИТАС“, објавува повик за пријавување на ментор кој ќе ги менторира јавните говорници за ораторските настапи по повод одбележување на 8 април – Меѓународниот ден на Ромите во академската 2017/18 година во рамки на проектот: „Ромаверзитас - со поддршка за развој кон лични и колективни еднакви пристапи и можности“. Проектот е  финансиран од Ромскиот образовен фонд (РЕФ) од Будимпешта.

Пријавувањето за повикот за повик за јавни говорници за 8 април е најдоцна до 11 февруари 2018 година.

  Повик за ментор за јавни говорници по повод 8 април

Повик за стручно лице за професионална ориентација и кариерно планирање

Здружението на граѓани „РОМАВЕРЗИТАС“, објавува повик за стручно лице за спроведување на активности за професионална ориентација и кариерно планирање на матуранти Роми за академската 2017/2018 година во рамки на проектот: „Ромаверзитас - со поддршка за развој кон лични и колективни еднакви пристапи и можности“, финансиски поддржан од Ромскиот образовен фонд (РЕФ) од Будимпешта.

Повеќе...

Повик за пријавување на студенти роми за кандидат за претставник на студентите - корисници на проект

Здружението на граѓани „РОМАВЕРЗИТАС” објавува повик за пријавување на студенти Роми за кандидат за претставник на студентите Роми - корисници на проектот „Ромаверзитас - со поддршка за развој кон лични и колективни еднакви пристапи и можности“. Проектот е финансиски поддржан од Ромскиот образовен фонд (РЕФ), Будимпешта.

 

Документите за пријавување треба да се достават по електронски пат на е-маил адресата Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите., најдоцна до 18 јануари 2018 година.

 

 povik_pretstavnik_na_studenti_romi.pdf

Повик за обучувачи за испорака на работилници

Здружението на граѓани „РОМАВЕРЗИТАС“ објавува повик за обучувачи за испорака на работилници за зајакнување на личните, академските и професионалните вештини и способности на студентите Роми во рамки на проектот: „Ромаверзитас - со поддршка за развој кон лични и колективни еднакви пристапи и можности“, финансиски поддржан од Ромскиот образовен фонд (РЕФ) од Будимпешта.

 

Пријавувањето за обучувачи за испорака на работилници во текот на акaдемската 2017/18 година на горенаведените теми е најдоцна до 18 јануари 2018 година. 

 

 

 povik_obucuvaci.pdf

 

 dizajn_na_rabotilnica.docx

Повик за стручно лице кое ќе испорача курс по ромски јазик, историја и култура

Здружението на граѓани „РОМАВЕРЗИТАС“, објавува повик за стручно лице кое ќе испорача курс по ромски јазик, историја и култура со цел зголемување на информираноста на студентите Роми за ромскиот јазик, историја и култура, зајакнување на нивниот ромски идентитет, како и воспоставување на позитивни практики за учење и негување на Ромскиот јазик, историја, култура и идентитет во рамки на проектот: „Ромаверзитас - со поддршка за развој кон лични и колективни еднакви пристапи и можности“, финансиски поддржан од Ромскиот образовен фонд (РЕФ) од Будимпешта.

 

Пријавувањето за повикот за стручно лице кое ќе испорача курс по ромски јазик, историја и култура за академската 2017/18 година е најдоцна до 18 јануари 2018 година.

 

 povik_strucno_lice_za_kurs.pdf

Донатори

Соработници

Видео